Fredrik Åhlin. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Fredrik Åhlin kör svenska rallyt tillsammans med nye kartläsaren Joakim Sjöberg. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Åhlin: "Åker aldrig till en tävling för att bli tvåa"

4:53 min

Det har gått två år sedan Fredrik Åhlin senast stod på startlinjen i det svenska VM-rallyt och nu är det dags för en efterlängtad comeback.

Efter en satsning på det brittiska mästerskapet under 2017 så satsar han återigen på rally hemma i Sverige.

– Det är jättekul att vara tillbaka och få visa upp sig här. Svenska rallyt är alltid en höjdpunkt för alla och inte minst för mig själv som är Karlstadpôjk och som har följt rallyt under alla år jag kan minnas, säger Fredrik Åhlin.

Han tar med sig flera lärdomar från tiden i brittiska mästerskapet där han slutade på en silverplats. 

– Främst farten som vi visade på grus och även asfalt men jämnheten. Det var små marginaler som gjorde att vi tappade förstaplatsen, det var ett tekniskt fel som gjorde att titeln slank oss ur händerna, berättar Fredrik Åhlin.

För en tid sen vann han och nya kartläsaren Joakim Sjöberg den första SM-deltävlingen i Vännäs och nu siktar duon på en fin placering i det svenska VM-rallyt. 

– Vi är väl förberedda och bollen ligger hos oss att prestera bra. Jag åker aldrig till en tävling för att bli tvåa, vi går för seger alla dagar i veckan, säger Fredrik Åhlin. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".