Skutberget och Bo Landin. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio och Malin Rudblom/TT.
Bo Landin vill stoppa muminplanerna på Skutberget. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio och Malin Rudblom/TT.

Landin tror på stor uppslutning bakom nytt parti

1:30 min

På onsdag kväll hålls ett möte där ett nytt lokalt parti väntas ta form. Det är Karlstadpartiet Livskvalitet, med målet att stoppa planerna på en Muminvärld på Skutberget.

För att få registrera partiet krävs att 50 personer ställer sig bakom genom att skriva på en lista till Valmyndigheten. Och att få ihop namnunderskrifterna kommer att bli enkelt enligt initiativtagaren, miljöjournalisten Bo Landin.

– Det är en enorm tillströmning. Det är människor av alla åldrar och erfarenheter. Många med politisk erfarenhet, men framför allt många unga människor som vill ge sig in i politiken, säger Bo Landin, som bor i USA och  inte kommer på mötet.

Han hoppas på tio procent av rösterna i höstens val, men skulle de andra partierna ändra åsikt i Muminfrågan är det oklart om det kommer att finnas något Karlstadparti att rösta på i höst.

– Min förhoppning är ju fortfarande att de existerande partierna ska byta åsikt. Då är vi i en annan politisk situation. Men jag känner samtidigt att människor vill att ett nytt parti ska skaka runt i en kanske lite stelnad politisk situation i Karlstad, säger Bo Landin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".