bengt-göran bengtner och peter sörensen i nya karlstadpartiet livskvalitet
1 av 2
Bengt-Göran Bengtner och Peter Sörensen Foto: Annika Ström/Sveriges radio

Bengtner valdes till ledare för nytt parti

2:23 min

Under onsdagskvällen utsågs Bengt-Göran Bengtner till ordförande i interimstyrelsen för nybildade Karlstadspartiet Livskvalitet och Peter Sörensen som talesman.

 – Jag har tre roller. Dels att se till att alla formalia kring nybildningen av partiet görs rätt, att hittar rätt personer till partiet och att förbereda för det  riktiga årsmötet, säger Bengt-Göran Bengtner som tidigare arbetat på företagen Telia Mobile och Ericsson i Karlstad och haft konsultuppdrag inom ledarskap och verksamhetsutveckling.

Som talesman för partiet och styrelsen utsågs Peter Sörensen. 
Under onsdagskvällen samlades 60-70 personer till mötet på Nöjesfabriken i för att formellt bilda ett nytt politiskt parti i Värmland. 
Karlstadpartiet Livskvalitets huvudfråga är att stoppa planerna på en Muminvärld på Skutberget och har som mål att göra detta till en valfråga i höst.

– Det finns ett engagemang för att förnya det politiska ledarskapet i Karlstad. Jag ser att det finns ett väldigt engagemang för att hantera frågeställningar som handlar om friluftsområden och planläggningar i kommunen överhuvudtaget på ett nytt sätt, säger Bengt-Göran Bengtner, ordförande för den nya styrelsen. 

Det togs också beslut om att det ska vara lika många män som kvinnor i styrelsen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".