Veckotips från Kulturnytt i P4!

2:56 min

"Sång till välfärden", en efterlängtad dokumentär och en sårig berättelse med titeln "Döden är inget skämt". Här är veckans kulturtips från Kulturnytt i P4!

TEATER

Nu drar Riksteatern ut i hela landet med föreställningen "Sång till välfärden" där just den svenska välfärden undersöks med nyskrivna texter och framför allt körsång! Du som sjunger i kör kanske redan känner till det här för på alla spelplatser har lokala körer engagerats  
"Sång till välfärden" spelas mellan 10 mars - 27 april.

10 mars Karlstad
15 mars Ystad
16 mars Simrishamn
19 mars Hallunda
20 mars Handen
22 mars Mölnlycke
24 mars Norrtälje
26 mars Sandviken
27 mars Tierp
10 april Strömsund
11 april Östersund
14 april Nordmaling
15 april Umeå
17 april Storuman
18 april Vilhelmina
21 april Örebro
24 april Linköping
26 april Växjö
27 april Landskrona

TV

Så en dokumentär! Skådespelerskan och regissören Gunnel Lindblom slog igenom internationellt i Ingmar Bergmans filmer men trots att hon varit en firad filmstjärna och fortfarande arbetar på scen så är hon en riktig doldis. Nu på fredag visar SVT dokumenären "Ut ur tystnaden" om hennes fascinerande liv och karriär och hur det hela började.
 
Det finns inga böcker eller tidigare dokumentärer om Gunnel Lindblom så passa på att se den här dokumentären!

BOK

Veckans boktips är ungdomsboken "Döden är inget skämt" av författaren Karl Modig. Och han tar inga omvägar om det svåra. Det handlar om sex, vänskap och om att kunna skämta om allt men inte prata om det som verkligen är viktigt.

Extra välkommen är den här historien om 19-årige Josef eftersom det annars är ganska skralt med berättelser om unga killar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista