En ffasad där man ser att det brunnit. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.
1 av 2
Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.

Misstänkt mord vid lägenhetsbrand i Hagfors

2:57 min

Polisen misstänker mord i samband med att en person omkom i en lägenhetsbrand i Hagfors i natt. Förhör har hållits men ingen har delgivits misstanke om brott ännu.

Det var runt klockan ett inatt som larmet kom om rökutveckling i en lägenhet. Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut till platsen och fann en man i 50-årsåldern avliden.

– Man ser sotsvarta fönster från framförallt en balkong. Polis och räddningstjänst har lämnat platsen. Nyss satte en byggfirma upp en masoniteskiva i ett trasigt fönster. De grannar jag pratat med tyckte det var obehagligt och en dam sa att skicket på huset inte var speciellt bra, rapporterade P4 Värmlands Tomas Hedman från platsen under dagen.

Oklara omständigheter gör att polisen imorse inledde en förundersökning om mord.

– Vi har under dagen hållit förhör med ett antal personer. Våra tekniker har ännu inte hunnit undersöka lägenheten eftersom det måste svalna ordentligt och alla giftiga gaser måste ventileras ut. Sen väntar vi är resultat från obduktionen, polisens presstalesperson Stefan Dangardt till P4 Värmland.

Enligt Stefan Dangardt har ingen person delgivits någon misstanke om brott.

Enligt både polis och räddningstjänst har fastigheten varit utsatt för bränder flera gånger tidigare.

– Sedan den 9 december förra året är detta den fjärde branden. Den senaste branden var 26 januari då det också greps en person som misstänkt. Han kom senare att friges då bevisningen inte räckte, säger Stefan Dangardt till P4 Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".