Maria Johannesson. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Arbetsförmedlingens Maria Johannesson på plats där trekampen avgjordes. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Ungdomar sökte jobb under trekampen

1:17 min

Arbetsförmedlingen lämnade kontorsmiljön idag för att arbetsgivare och unga arbetssökande skulle få mötas i en trekamp i friidrott. De unga ska söka jobb samtidigt som de friidrottar.

Maria Johannesson på ung framtid på arbetsförmedlingen förklarar vad den stora skillnaden är med att mötas på det här sättet istället för på kontoret.

– När man är i våra ordinarie lokaler signalerar det att vi är en myndighet. Om vi har en rekryteringsträff så är det oftast nervöst med fokus på prestation. Här behöver man inte ha de känslorna. Man kan lättare visa vem man är som människa, säger Maria Johansson.

Vad hoppas ni att den här dagen ska ge?

– Vi hoppas att det kan bli ett återkommande event och att vi får hit fler företag. Vi ska utvärdera detta med både ungdomar och företagare, men redan nu har flera framfört att de varit nöjda och att de fått de kontakter man har behov av, säger Maria Johannesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".