tweet och skolen tre
1 av 2
Svenska kyrkans föreläsare skrämdes av nazister i Sundstaaulan Foto: Sveriges Radio
Martin Karlsson, avhoppad nazist, föreläste med Alexandra Pascalidou och biskop Sören Dalevi om hat och förlåtelse. Foto: Hedvig Nilsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Martin Karlsson, avhoppad nazist, föreläste med Alexandra Pascalidou och biskop Sören Dalevi om hat och förlåtelse Foto: Hedvig Nilsson/Sveriges Radio.

Nazister mötte Alexandra Pascalidou i Karlstad

5:33 min

Journalisten och författaren Alexandra Pascalidou möttes av flera nazister när hon under onsdagskvällen framträdde i Karlstad.

Alexandra Pascalidou är en av dem som i år medverkar i Svenska kyrkans temavecka Livet värt att leva.

Hon har flera gånger tidigare mötts av nazister och under ett samtal om hat och förlåtelse dök de upp i Karlstad. Alexandra Pascalidou skriver själv om kvällens händelse på Twitter:

– Och där var 12 nazister från NMR (Nordiska motståndsrörelsen, reds anm). Som filmade och fotade. Och där satt jag och var livrädd.

Hon uttrycker sitt tack till den publik som fanns på plats. Enligt Pascalidou ställde sig publiken upp för att hjälpa henne.

– Som en enda mänsklig sköld mot mörkret. Tack alla ni som var där, skriver Alexandra Pascalidou.

Enligt ett vittne som var på plats var det åtta personer närvarande från NMR. Enligt vittnet gick arrangemanget inte att genomföra fullt ut.

– När stämningen blev mer agiterad så avbröt biskopen samtalet och det avslutades abrupt, berättar alltså en person som var på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".