IF Hellton Karlstad - Kärra HF 25 - 20

Hellton-vinst efter ny stark avslutning

1:44 min

Efter en ny stark avslutning lyckades Hellton besegra Kärra i Damallsvenskan i handboll med 25-20. Därmed lever hoppet om kvalplats vidare.

Det blev en lång startsträcka när Hellton tog emot seriejumbon Kärra på onsdagskvällen. Inledningsvis var det en kavalkad av missade lägen och det tog tio minuter innan de välfyllda läktarna kunde måljubla. Den krampaktiga starten kan ha varit en reaktion på förra veckans fina resultat mot topplaget Kungälv.

 – Varje individ kanske gick in och hade högre press på sig själv eftersom vi vann mot Kungälv och då ska vi även vinna mot Kärra, säger Ida Holm efter slutsignalen.

I den andra halvleken kom Hellton ut som ett nytt lag. De tryckte på i uppspelen och satsningarna i genombrottspelet var tillbaka. Ida Holm manade på laget och det hördes ändå upp på läktaren när hon sade till Karin Ullén, som stod för en briljant andra halvlek, att gå på mål. Underläget från första halvlek var snabbt ett minne blott efter att Ullén hade tagit sig igenom Kärra-försvaret tre gånger i rad med lika många mål som följd.

– Vi bestämde oss för att bara köra och inte tänka så mycket, säger Ida Holm.

I och med segern har Hellton fortfarande en matematisk chans, om än inte ödet i sina egna handbollshänder, att nå en kvalplats till handbollens finrum, SHE. På söndag väntar den sista omgången i grundserien, en bortamatch mot GT Söder. Ida Holm hoppas på en bra avslutning.

– Vi ska självklart gå in för att vinna matchen, men kval är ett bonus. Vi vill hålla oss kvar och vara topp-sex och det tror jag att vi klarar nu, säger Ida Holm.

-----------------------

IF Hellton Karlstad - Kärra HF 25-20 (11-12)

Målskyttar, Hellton:

Ida Holm 7

Lotta Kulju 4

Emmy Hollsten Skogman 4

Karin Ullén 4

Johanna Westin Sjölund 3

Moa Henriksson 1

Kristin Wiklund 1

Linnea Sundholm 1

Publik: 513

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista