Pål Jonson (M). Foto: Sveriges Radio.
Pål Jonson (M) vill ha en lagändring för att stoppa bilar som spelar hög musik. Foto: Sveriges Radio.

Efter värmländskt initiativ - riksdagen debatterar "dunka-dunka"

1:24 min

Idag debatteras frågan om störande raggarbilar i riksdagen. Den värmländske riksdagsledamoten Pål Jonson (M) vill veta vad justitieminster vill göra åt problemet.

Det är den värmländske riksdagsledamoten Pål Jonson (M) som har vänt sig till socialdemokratiske justitieministern Morgan Johansson för att lyfta problemen med hög musik i bilar på kvällar och nätter i bland annat Arvika.

– Detta är ett stort i ett 30-tal kommuner i Sverige, framförallt i Värmland och Dalarna. Det handlar om ett litet antal människor med specialbyggda bilar och högtalaranläggningar som spelar extremt hög musik. Det stör allmänhetens sömn på natten, säger Pål Jonson (M).

Men när det handlar om så få individer är det då en fråga för riksdagen?

– Ja, det är det. Kommuner och polisen påtalar att det inte finns några möjligheter att komma åt detta problem och då måste vi se över lagstiftningen. Det finns fall där människor sover med hörselskydd eller i källaren på grund av problemet. Då måste vi lyfta detta i riksdagen, säger Pål Jonson (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".