Man i idrottssal, staty av kvinna
Mellanstadieläraren Soran Afrasiabi har utsetts till Årets Sola i Karlstad, en utmärkelse döpt efter värdshusvärdinnan Eva Lisa Holtz. Foto: Karlstads kommun/Sveriges Radio

Soran är årets Sola i Karlstad

2:11 min

Nu har årets Sola korats. I år gick utmärkelsen till mellanstadieläraren Soran Afrasiabi som är med och driver spontanidrott för barn och ungdomar på Kronoparken.

Enligt motiveringen är Soran Afrasiabi en positiv glädjespridare som genom sitt engagemang skapar förutsättningar för en aktiv fritid för barn och unga, som annars står utanför den gemenskap som idrott kan ge.

- Jag är uppvuxen på området och har väl sett vart det är på väg och vill göra vad jag kan för att bidra till något bättre, säger Soran Afrasiabi.

Soran Afrasiabi fick priset i konkurrens med Christina Wahrolin som engagerat sig mot prostitution och människohandel i Karlstad och Janne Ståhl som tagit initiativ till en skate- och aktivitetspark i Väse.

Utmärkelsen delas ut årligen av Karlstads kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".