Stor polisinsats efter skottlossning på Gökhöjden

2:48 min

En skottlossning i en lägenhet på Gökhöjden i Vålberg orsakade en stor polisinsats under tisdagen. Efter två timmar greps en man misstänkt för grovt vapenbrott.

Polis uppger att man strax före 13:00 idag kallades till ett bråk i en lägenhet i området Gökhöjden i Vålberg. Den person som larmade polisen berättade att en man slår sönder saker i bostaden. 

Polisen fick senare vetskap om att mannen har avlossat ett skott med ett vapen inne i bostaden och kallar därför in flera patruller och en särskilt utbildade förhandlare. 

Infartsvägen till området Gökhöjden spärrades av och andra avspärrningar gjordes för att, som polisen säger, skydda tredje man. Bland annat stoppades en skolbuss från att köra in på området och de barn som fanns på bussen togs omhand av poliser.

– Efter flera försök att etablera kontakt med mannen kommer han till slut ut ur bostaden strax efter kl. 15:00 och grips, skriver polisen på sin hemsida.

Vid en första teknisk undersökning av bostaden fann polisen ett skotthål i dörren. Skottet var avlossat inifrån bostaden, men kulan hade inte penetrerat dörren helt.

Enligt polisen är mannen misstänkt för grovt vapenbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista