Hopp om bättre vägar i Värmland

Vägverket kommer att kunna reparera betydligt fler dåliga vägar i år än vad man först trott.Vägverket har inte fått några extrapengar utan det är kostnaderna som sjunkit med flera miljoner Allt har sin förklaring i den upptäckta kartellverksamheten inom beläggningsbranschen.
Det är i Vägverkets tidning Våra vägar som prisförändringen före och efter kartellavslöjandena beskrivs.´I Värmland har priserna sjunkit med 15 procent och Vägverket har skattat överpriset för förra årets affärer till 100-125 miljoner. Eftersom Vägverkt i Värmland nu får lite mer för de pengar som budgeterats har man börjat gå längre ner på prioriteringslistan. Enligt Vägverket innebär det att man i år också kommer att kunna ta sig an väg 62 söder om Stöllet mot Ljusnästorp, Även norr om Edebäck på samma väg blir det förbättringar. E18 vid Slottsbron ska rustas upp och detsamma gäller väg 45 genom Säffle. Det blir till och med pengar över till 12 andra objekt där det handlar om lappning och lagning. Allt tack vare prissänkningen till följd av avslöjandet av kartellverksamheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".