JÄRNVÄGSSPÅR
Illustrationsbild. Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix

Betongras i tunnel försenar tågtrafiken

1:41 min

Fjärr- och regionaltågstrafiken leds om efter att ett stenblock rasat i en tågtunnel utanför Stockholm. Tågen rullar på ett av spåren och förseningarna håller i sig in på tisdagseftermiddagen.

Stoppet är i en tunnel mellan Södertälje och Flemingsberg.

En tunnelspecialist har sedan 09-tiden undersökt tunneln och arbetar med att knacka bort betongbeklädnaden, uppger Trafikverkets presschef Bengt Olsson vid 10-tiden.

– Det är flera lösa delar. Det handlar inte om ett flera hundra kilo tungt betongblock, säger Olsson.

Enligt Trafikverket har stoppet påverkat tågen till och från Stockholm och Nyköping, Norrköping, Malmö, Köpenhamn, Hallsberg, Göteborg, Karlstad, Oslo, Eskilstuna och Arboga.

Det fanns länge ingen prognos för när tågen kan rulla igen. Arbetet att inspektera tunneln har pågåttöver lunch. Först vid 15-tiden väntas trafiken gå normalt.

Enligt Bengt Olsson synas tunnlarna med jämna mellanrum och det finns ingen anledning att akut undersöka de andra tunnlarna på sträckan.

Aktuell trafikinformation: P4 Trafikredaktionen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".