Kritiserad chef får byta tjänst

1:00 min

Chefen för den öppna fritidshemsverksamheten i Karlstad kommun, Dunja Begovic, får byta tjänst. Hon har kritiserats för sitt ledarskap av bland andra huvudskyddsombudet för fackförbundet Vision.

Under måndagen blev det klart att Dunja Begovic får lämna sin tjänst och idag informerades personalen på ett möte. Förra veckan förde hon diskussioner med kultur- och fritidsdirektör Mats Ahrén och biträdande förvaltningschef Thomas Holmberg där det beslutades att hon istället ska ägna sig åt strategiska frågor.

Begovic ledarskap har ifrågasatts flera gånger och kommunen har tidigare kallat in konsulthjälp för att lösa situationen. Thomas Holmberg säger till P4 Värmland att ett avtal om Begovic nya tjänst skrevs under igår (måndag) och att hon är nöjd med sin nya roll. P4 Värmland har förgäves sökt Dunja Begovic för en kommentar.

Biträdande förvaltningschef Thomas Holmberg tar tillfälligt över den tjänst som Begovic lämnat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista