Frida Johansson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Frida Johansson, vd Handelskammaren i Värmland. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Handelskammaren: Värmländska näringslivet behöver Stockholmsflyget

1:24 min

Igår lämnade flygbolaget Nextjet in en konkursansökan. Bolagets Stockholmstrafik via flygplatsen i Karlstad stoppades därför helt. Handelskammaren i Värmland håller tummarna för en snabb lösning.

– Det värmländska näringslivet är väldigt internationellt. I en färsk analys slås det fast att Värmland, jämfört med andra regioner, har många utländska företag, internationella gästnätter eller anställda som arbetar i företag med internationell koppling, säger Frida Johansson, vd för Handelskammaren i Värmland.

Vid Karlstad Airport arbetar man nu intensivt för att hitta en annan operatör som kan ta över trafiken till och från Stockholm.

– Vi hoppas verkligen att Karlstad Airport hittar en snabb lösning, säger Frida Johansson.

Trafikverket låter under torsdagen meddela att man letar efter att hitta lösningar på ersättningsflyg på de drabbade rutterna. Men, några orter - däribland Karlstad - omfattas inte av trafikplikten. Karlstad, Jönköping och Kramfors/Sollefteå kan bara hoppas på att något flygbolag vill etablera rutter till dit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista