Henrik Tågh och Åsa Svanström. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Henrik Tågh, fritidsledare, och Åsa Svanström, projektledare på Karlstads kommun Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Många aktiviteter för sommarlovslediga

1:18 min

Det närmar sig sommarlov, och i dag går Karlstads kommun ut och presenterar årets sommarlovsaktiviteter. En av dem är möjligheten att lära sig gatukonst och graffiti.

Statliga pengar till kommunernas sommarlovsaktiviteter har gjort att det finns större resurser än vanligt för att fixa sysselsättning åt barn och unga.

– Vi ska ha ett sommarlov för alla i Karlstads kommun. Alla har inte den ekonomiska eller sociala möjligheten att ta sig iväg på sommarlovet. Lovet ska vara något man ser fram emot, inte något att bäva inför, säger Åsa Svanström, projektledare på kulturförvaltningen.

En av aktiviteterna i sommar är Art Move, där fritidsledare åker runt bland parklekar och offentliga platser med en skåpbil full av aktiviteter på temat gatukonst och graffiti.

– Vi vill ge möjlighet att exempelvis lära sig hantera en sprayburk, det ser vi som ett konsthantverk - precis som en pensel, säger Henrik Tågh, fritidsledare på Karlstads kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".