HG Storm. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
HG Storm. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Psykologens knep för kärlekskranka

7:06 min

Om du swajpat höger eller bara är ute och dejtar traditionellt - då kan det vara bra att ha några knep att dra fram. Radiopsykolog Storm ger råd!

Det är inte bara en massa pollen i luften - utan också kärlek - det är i alla fall så det känns för många när sommaren nu tinar våra frusna själar. Men hur raggar och dejtar man på smartaste viset? Att lägga för mycket tid på utseendet är bortkastat, menar radiopsykolog HG Storm.

– Utseende ligger inte ens på topp fem när det gäller relationer. Det är många saker som kommer innan som vi gillar, humor ligger högt upp, säger han.

Doftsinnet ska man heller inte underskatta, även om det är svårt att träffa rätt. Men när det gäller beteende har HG Storm några snälla manipulationstricks att använda sig av i dejtningdjungeln.

1. Prata aldrig om dina ex!
2. Om det uppstår god stämning, vid ett gott skratt - sträck ut handen och berör personen. Då kopplar hjärnan ihop glädjen och lustfylldheten med handen - och då är man på väg.
3. Ögonkontakt är viktigt. Stabil ögonkontakt i mer än 30 sekunder leder antingen till våld eller sex.
4. Undvik alkohol. Omdömet sviktar, man blir inte lika känslig, inte lika mottaglig för signaler. Det är dessutom roligare att vakna på morgonen efteråt...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista