Vänsterpartiet fick brev med avföring

1:56 min

Vänsterpartiet har polisanmält att en av deras medlemmar i Värmland har blivit hotad de senaste veckorna. Häromdan kom även ett brev med avföring till partiets kansli i Karlstad.

Enligt Vänsterpartiets gruppledare Parvane Assadbegli började hoten efter fullmäktigemötet i Karlstad i april, där Vänsterpartiet sa att man inte deltar i beslut där Sverigedemokraterna har legat bakom förslaget.

– Dagen efter fullmäktigemötet började vi få mejl, sms och obehagliga telefonsamtal. Då tog vi kontakt med kommunens säkerhetskoordinator. Igår kom ett paket med avföring i, säger Parvane Assadbegli till P4 Värmland.

Är hoten riktade mot partiet eller nån enskild person?

– Det är riktat mot en speciell person, säger Parvane Assadbegli.

Krister Nilsson, stationsbefäl vid polisen i Värmland, säger till NWT att brevet med avföring inte hade någon avsändare. Men att man möjligen kan hitta förövaren genom DNA-analyser av papper och kuvert.

Sverigedemokraternas länsordförande Runar Filper säger till P4 Värmland att han tycker att det är "ganska patetiskt" av Vänsterpartiet att försöka göra kopplingar mellan de här händelserna och SD. Samma epitet sättar han på Vänsterpartiets val att inte delta i beslut kring SD-förslag i fullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista