En polisbil och ett avspärrningsband. Foto: Johan Nilsson/TT.
Foto: Johan Nilsson/TT.

Vittnen försvårade räddningsinsatsen vid drunkningsolyckan

2:10 min

I ett facebookinlägg riktar en polis skarp kritik mot folk som filmar och är i vägen på olycksplatser. Det efter att flera vittnen försvårat räddningsinsatsen i Degerfors där en tonårspojke drunknade.

– När vi väl hittar den här pojken och får upp honom ur vattnet så lyfter man fram sina små barn så att de ska se bättre, man tar fram sin mobilkamera och filmar. Jag finner nästan inte ord för hur respektlöst man behandlar andra människor, säger polisen Johan Spånbo, som skrivit facebookinlägget.

Polisen berömmer också att många på olycksplatsen gjorde sitt yttersta för att rädda pojken och hjälpte räddningspersonalen, men riktar skarp kritik mot de som försvårade räddningsinsatsen. Inlägget har fått stor spridning på sociala medier och Johan hoppas på att folk nu börjar tänka om.

– Min önskan är att de som brukar ta fram sina telefoner och filma, de som inte tänker på konsekvenserna av det här faktiskt reflekterar och ändrar sitt beteende, säger Johan Spånbo. 

– Låt detta bli den sista gången och ta lärdom. Nästa gång kan det, gud förbjude, vara ditt barn som ligger där, skriver polisen sist i sitt inlägg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista