Maria Westerberg Vildhjärta, konstnär. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
1 av 2
Maria Westerberg Vildhjärta, konstnär. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Alla sommarvärdar fotograferas. Foto: Ulla Walldén/Sveriges Radio.
2 av 2
Här fotograferas årets sommarvärdar i P1. Foto: Ulla Walldén/Sveriges Radio.

Vildhjärta - en av årets sommarpratare

1:19 min

Nu är det klart att det finns en värmlänning bland årets sommarpratare i Sommar i P1. Det är konstnären Maria Westerberg, också känd som Vildhjärta.

Maria Westerberg kallar sig själv professionell pinnplockerska och skapar skulpturer av material som hittats i skogen. Hon har haft flera separata utställningar bland annat på Värmlands Museum. Att hon skulle sommarprata är en hemlighet hon burit på ett tag.

– När NWT nyligen intervjuade mig om min 50-årsdag och frågade vad som ligger framför mig nu fick jag ju inte säga att jag skulle sommarprata. Det ska bli skönt att få berätta detta, säger Maria Westerberg.

HÄR är alla sommarpratare.

Hon ser fram mot Sommar i P1:

– Det känns helt otroligt. Samtidigt lite otäckt över att fläka ut sig själv över en timme. Sen ska man ju välja ut saker i livet som varit intressant, säger Maria Westerberg till P4 Värmland. Hennes sommarprat sänds den 20 juli.

Årets Sommar i P1 sänds varje dag 23 juni-19 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista