Simon Blomster. Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.
Simon Blomster. Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.

Branschen kritisk till skriftliga avtal vid telefonförsäljning

1:39 min

I dag väntas Riksdagen ta beslut om att införa skriftliga avtal vid telefonförsäljning. Men på telemarketingföretaget PEC i Kristinehamn är man kritisk till förslaget.

– De har infört det här i Norge sedan många år tillbaka och de har fortfarande problem och då har de ju problem med att kunder blir lurade trots att de har signerat skriftliga avtal. Oseriösa kommer fortsätta vara oseriösa, säger Simon Blomster, vd för företaget PEC.

Företaget har ungefär 300 anställda i hela landet, varav omkring 140 i Värmland. Men om förslaget om skriftliga avtal går igenom tror vd:n Simon Blomster att man måste minska antalet anställda med ungefär en fjärdedel. Han tror att det finns andra vägar att gå för att få stopp på oseriösa telefonförsäljare.

– Jag tycker istället att Konsumentverket eller andra myndigheter ska få  större mandat och mer pengar för att ge sig på de här aktörerna som inte beter sig på ett sätt som är lämpligt. Men med skriftliga avtal kommer de inte förbättra sig alls, det tror inte jag, säger Simon Blomster. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista