Flaggor på halv stång. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.
Vid räddningstjänsten i Karlstad vajade flaggorna på halv stång efter beskedet om att en brandman omkommit i tjänsten. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.

Polisen söker vittnen till dödsbranden

1:19 min

Utan vittnesuppgifter kommer polisen få svårt att reda ut skogsbranden där en brandman omkom i samband med släckningsarbetet.

Polisen kan nu konstatera att den brandman som omkom under ett släckningsarbete i Ransäterstrakten för två veckor sedan bekämpade anlagda skogsbränder. Polisen inledde direkt en förundersökning om vållande till annans död genom arbetsplatsolycka. I den tekniska undersökningen har polisen inte hittat någon naturlig orsak till bränderna, berättar förundersökningsledare Marie Eriksson vid polisen i Torsby.

– Vi vet att det är två bränder som uppstått vid samma tidpunkt med cirka en kilometers mellanrum, säger Marie Eriksson. Man har tänt på inne vid återvändsgränden först och sedan har man tänt på längre ner på vägen, cirka en kilometer ner.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt, utan hoppas på vittnesuppgifter om fordon eller personer på kvällen den 30 maj, sydväst om Tuvtjärn i Ransberg, väster om Ransäter.

– Det är enda chansen vi har att gå vidare.

Har man gjort iakttagelser kan man ringa polisen på 114 14.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".