Stjärnkocken tipsar om tilltugg till VM-festen

2:14 min

Osman Sadikovic från Kil arbetar på en av de bästa restaurangerna i världen, "108 cph" i Köpenhamn. Här tipsar han om tilltugg i världsklass.

Många gör sig säkert redo för att bänka sig i tv-soffan och avnjuta fotbolls-VM en månad framöver nu. Men med tv-tittande så kommer och tv-smaskande. För visst vill man fylla munnen med något gott samtidigt som man hejar på Sverige.

Osman Sadikovic, utbildad kock och fotbollsdomare från Kil. Just nu jobbar han på "108 cph" i Köpenhamn, nyligen rankad på plats 98 av de 100 bästa restaurangerna i världen. Här kommer hans tre bästa VM-tilltugg.

  • Grönkålschips - Ringla olivolja på, salta och låt det sen stå i ugnen i 150 grader i 10 minuter.
  • Tortillabröd som friteras (Tortillachips) - Gör en guacamole och doppa de friterade bröden i röran.
  • Rostade rotfrukter - Ta vilka rotfrukter som helst och skiva dem som t ex pommes frites, ringla olivolja över, salta och peppra, smaksätt med chili och ställ sedan in i ugnen på 220-230 grader till de blir gyllenbruna - ät!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista