Både veteraner och nybörjare i årets Värmlänningarna

4:10 min

På midsommarafton är det traditionsenlig premiär av folklustspelet Värmlänningarna i Ransäter. Årets rolluppsättning innehåller både en återvändande veteran och en sprillans ny Anna.

Anna-Lotta Larsson som i många år spelade huvudrollen Anna, återvänder nu och tar sig an rollen som mor Annika, Annas mamma. Trots att hon är veteran i sammanhanget så finns det ändå vissa premiärnerver. 

– Jag har en helt ny roll nu och jag kommer ju ihåg alla Annas repliker så jag har fullt sjå att hålla mig borta från dem. Så jag är lika nervös som Emelie, säger Anna-Lotta Larsson. 

Hon berättar att det inte känns konstigt att komma tillbaka och inte spela sin gamla paradroll. 

– Det vore konstigt om man i min ålder skulle spela en tjugoåring, så det känns jättebra att få spela mor Annika som får vara med lite mer än vad hon brukar vara. Hon är lite mindre sjuk och får vara med mer och sjunga mer, berättar Anna-Lotta Larsson. 

Emelie Hebbe är ny i rollen som Anna. 

– Det känns fantastiskt kul och det är något som jag har drömt om att få göra någon gång i livet. Jag har sett Värmlänningarna i stort sett varje år under hela min uppväxt och känt att det skulle ha varit så kul att få göra den rollen någon gång, berättar Emelie Hebbe. 

Är du nervös? 

– Ja, det kan jag erkänna att jag är. Men väldigt förväntansfull och pepp, det ska bli väldigt kul, säger Emelie Hebbe.