Carina Christoffersson
Carina Christoffersson sköter det mesta bakom kulisserna i sonens rallycrossteam.

"Motorsporten är mitt liv"

3:46 min

Sonen basar över teamet med flest bilar till start i Höljes men bakom kulisserna är det mamma Carina Christoffersson som håller ställningarna.

Carina Christoffersson står bakom mycket av logistiken i sonen Joels team JC Raceteknik. Teamet är baserat i Kil och har flest bilar till start i Höljes, hela nio stycken. 

– Det är mest matmamma jag får vara den här helgen, men imorgon kommer det även två kockar så då får jag vara lite ledig och njuta av tävlingen, berättar Carina.

I takt med att sonens verksamhet har växt så har Carina fått mer att göra, men att ansvarsbördan har blivit större är inget som besvärar henne. 

– Man har fått ställa upp mer och mer naturligtvis, framförallt när det gäller logistiken med flygbiljetter och boende. Men det är bara roligt, jag har lite kontrollbehov så för min del är det inga stora problem, säger hon. 

Carina trodde inte att sonens verksamhet skulle bli så stor som den är idag. 

– Egentligen trodde jag att han skulle bli kvar i USA där han var teamchef åt Travis Pastrana. Han tyckte att det var så bra så jag tänkte att han aldrig skulle komma hem något mer. Men så kom han hem och kände att han ville vara sin egen, berättar Carina.

Själv har hon aldrig ångrat att hon gav sig in i motorsportvärlden. 

– Mitt intresse har funnits sen barnsben, mina föräldrar var intresserade. Jag träffade Joels pappa tack vare bilsporten, vi träffades på nån funktionärsutbildning. Det här är mitt liv, det har det varit sen jag kunde gå, säger Carina. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".