Peter Sörensen och medlemmen Torsten Jarnstam. Foto: Gustav Jacobson.
1 av 2
Peter Sörensen, till höger, och medlemmen Torsten Jarnstam. Foto: Gustav Jacobson.
Karta över Karlstadpartiets vision. Foto: Gustav Jacobson.
2 av 2
Karta över Karlstadpartiets vision Foto: Gustav Jacobson.

Karlstadpartiet ser valet som folkomröstning

3:22 min

Tidigare idag samlade Karlstadpartiet Livskvalitet till en presskonferens där de presenterade sin vision för hur det omdebatterade området vid Skutberget borde se ut.

Partiet är emot en etablering av det planerade muminlandet på området. Och idag så avslöjade de hur de vill att området ska användas. Peter Sörensen, talesperson för Karlstadpartiet, säger att han ser valet som en folkomröstning och att det är stora visioner som målas upp för Skutberget.

– Det ingår allt som idag ingår i Skutberget, plus att vi adderat 50 000 kvadratmeter till ett badområde ute på öarna, säger han.

Om vi tittar på hela den här satsningen så tar tar ni upp bland annat tennisbanor, boulebanor, ni ska göra om fotbollsområdet och flytta discgolfen. Vad skulle det här gå på?

– Hahahaha, det har vi ingen aning om såklart. Det är en vision bara än så länge. Men det handlar naturligtvis om att man måste göra investeringar på samma sätt som vi alltid har gjort ute på Skutberget, säger Peter Sörensen.

Om vi säger att ni kommer in i kommunfullmäktige, hur sannolikt är det att ni skulle kunna få igenom den här visionen?

– Det är upp till Karlstadsborna, det är det finurliga med ett val. I viss mån handlar valet den 9/9, så skulle man kunna säga, om en folkomröstning om Skutberget.

Om Karlstadpartiet får med sig några andra partier i ett samarbete kring frågan är inget han vet idag, utan Peter Sörensen säger att framtiden får utvisa hur det blir.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista