Per-Åke Yttergård. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
1 av 2
Per-Åke Yttergård. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Anton Persson. Foto: Sara Johansson.
2 av 2
Anton Persson, ett av hemmahoppen från SK Bore. Foto: Sara Johansson.

Världscupen rullar igång i Torsby

6:34 min

Imorgon drar världscupen i rullskidor igång i Torsby. Nu hoppas SK Bore att vädret lockar till publiksuccé.

Förberedelserna är stora inför helgens världscup i Torsby. Per-Åke Yttergård från SK Bore är med och anordnar tävlingarna, och han är förväntansfull.

– Jag har stora förväntningar. Vi ska köra tävlingar i tre dagar. Vi börjar i centrala Torsby, och sedan kör vi på vägar runtomkring här och avslutar upp för Hovfjällsbacken på söndag.

Mer än 140 anmälda till tävlingen, och tio länder. Det är siffror som är högre än vad Per-Åke Yttergård vågat hoppas på inför.

– Det ser riktigt bra ut, vi känner oss jättenöjda med det.

En av dem som hoppas på framgångar i helgen är SK Bores Anton Persson.

– Mina förväntningar är att kroppen ska fungera bra, och att tävlingarna ska fungera fint. Sedan hoppas jag att det kommer mycket folk imorgon till Järnvägsgatan och kollar, säger han.

Anton Persson, som egentligen är längdskidåkare och tävlar i världscupen i skidor, åker vanligtvis i lite kallare väder än vad vi har i Värmland just nu. Så nu blir det en utmaning att tävla i värmen. Sprinten kommer nog gå bra, men det är de längre distanserna som kan vara extra tuffa.

– Imorgon tror jag inte det spelar någon roll då det är så kort. Men uppför Hovfjället på söndag så kan det bli ganska grisigt tror jag. Då får man försöka kyla ner sig innan start.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista