Anders Wigelius. Foto: Lars-Gunnar Olsson, Sveriges Radio.
Anders Wigelius är nominerad till årets sångare i Guldklaven. Foto: Lars-Gunnar Olsson, Sveriges Radio.

Anders Wigelius har chans på Guldklaven

6:18 min

Sångaren i dansbandet Kindbergs, Anders Wigelius från Karlstad, är nominerad till utmärkelsen årets sångare i Guldklavengalan som äger rum till helgen.

Till helgen är det dags för Guldklavengalan. Hela dansbandsveriges höjdpunkt för året, som har arrangerats sedan år 2000. I år är Anders Wigelius från Karlstad, som sjunger i gruppen Kindbergs nominerad i en av de tyngsta kategorierna, årets sångare.

– Det är roligt tycker jag, säger Anders Wigelius om sin nominering. 

Sitt motstånd känner han väl. Henrik Sethson i Casanovas spelade han med för bara någon dag sedan och Casper Janebrink i Arvingarna har han hållit kontakten med. Anders menar att han blir glad oavsett vem som vinner.

Men jag tror att Casper ligger bra till faktiskt"

Varför Anders själv tror att han blivit nominerad till årets sångare är svårare att svara på, men han tror att hans fokus på att varje framträdande ska bli väldigt bra är positivt.

– Och då kanske jag har ett lite mer friare sätt. Det får gärna vara lite mer levande och visa att man sjunger av en anledning.

Dansbandet Kindbergs ska läggas ner och från och med i höst kommer Anders att gå över till gruppen Drängarna. 

– Vi har tagit det här beslutet ihop och jag har ju jobbat bakom Drängarna länge och känner dom väl så när de frågade så tackade jag ja.

Det Anders vill lägga större fokus på är musikproduktionen.

– Jag det är två ben jag står på. Jag har ju det här företaget med låtskrivandet och sedan så kör jag på livescenen och man får ju gå dit vinden blåser och göra det som är roligast. Nu går det väldigt bra med det andra så då kör jag det och gör ungefär 30 jobb om året, sen sitter jag i skogen och skriver låtar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista