Barbro Fernström, kökschef Karlstad kommun
1 av 3
Barbro Fernström, kökschef Karlstad kommun Foto: Jonathan Borg / Sveriges Radio
En rekonstruktion av Ötzis sista måltid.
2 av 3
En rekonstruktion av Ötzis sista måltid. Foto: Jonathan Borg / Sveriges Radio
En rekonstruktion av Ötzis sista måltid.
3 av 3
Foto: Jonathan Borg / Sveriges Radio

Vi lagar Ötzis sista måltid

4:47 min

Forskare har gjort nya upptäckter vad gäller ismannen Ötzis sista måltid. Vi bestämde oss för att tillaga den.

Barbro Fernström, till vardags kökschef på Karlstad kommun har tittat på vad forskare hittade i ismannen Ötzis mage och tagit på sig uppdraget att rekonstruera vad han åt innan han dog.

Menyn bestod av hjortkött, spannmål, kryddor från naturen, citronmeliss, koriander och någon form av mjölkprodukt.

Hör även Lars Engstrand, professor i klinisk mikrobiologi som var med och öppnade magen och analyserade innehållet 2010.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".