brandbil
Arkivbild. Flera bränder härjar och har härjat Värmland under kvällen. Foto: Sara Edvinsson/Sveriges Radio.

Två brandmän skadade vid blixtnedslag

Flera bränder härjar eller har härjat i Värmland under fredagskvällen. Räddningstjänsten misstänker att åskan orsakat bränderna. Två personer fick föras till sjukhus.

UPPDATERING LÖRDAG FÖRMIDDAG:

De två brandmän som drabbades av ett åsknedslag under en utryckning igår har nu fått lämna sjukhuset. De har enligt Räddningstjänsten i Karlstadsregionen inte inte fått några bestående men av händelsen, men lades in över natten för observation.

ARTIKEL FRÅN FREDAG KVÄLL:

Räddningstjänsten fick rycka ut på tre skogsbränder trakterna av Karlstad och Kil på fredagskvällen. Under släckningsarbetet skadades två brandmän vid ett blixtnedslag och fick föras till sjukhus.

– De två är nu på sjukhus för observation. De är vid ganska god vigör men naturligtvis skärrade, säger Mattias Arvidsson, operativt ansvarig vid räddningstjänsten Karlstadsregionen till TT.
 
Bränderna, två vid Vålberg och en vid Kil, var av mindre art och var relativt snabbt under kontroll, men tog mycket resurser för räddningstjänsten. Larmen om bränderna kom vid 19-20-tiden, under ett kraftigt åskoväder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".