Tältlägret för de hemlösa ungdomarna har växt

6:25 min

Nu har tältplatserna fördubblats för de ensamkommande ungdomar som berörs av den nya gymnasielagen och som inte har någonstans att bo.

Volontärnätverket Världen i Värmland har haft tältplatsen på en camping i nästan tre veckor. För tillfället är det 18 ungdomar som bor i de två tälten.

De som i första hand får hjälp av det ideella nätverket är ungdomar som har en gymnasieplats som väntar på dem när skolan startar om en vecka.

– Det har rört på sig lite grann, vi har fått några hem som har öppnat upp och släppt in. Men tyvärr så fylls det på i ungefär samma takt, och nästan större takt än vi kan hjälpa, säger Monica Sturegren.

Flera av de hemlösa ungdomarna har hänvisats till att flytta till Migrationsverkets boende i Boden, något Monica Sturegren anser är oacceptabelt.

– De här ungdomarna har gymnasieplats här och ska börja om åtta dagar. Så det finns inte en rimlig möjlighet att flytta till Boden och behålla sina platser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista