En tom läktare vid Höljes motorstadion. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Kommer läktarna att fyllas av rallycrossentusiaster även nästa år? Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Elbilarna avgör rallycrossens framtid i Höljes

3:48 min

Osäkerheten runt de nya elrallycrossbilarna gör att förhandlingarna gällande fortsatta VM-deltävlingar i Höljes dröjer. Det är fortsatt inte bestämt när nytt kontrakt kommer att skrivas under.

Christer Jönsson är tävlingsledare för Höljes RX och han tar förhandlingarna med ro. 

– Vi är väl muntligt överens om det mesta men vi har dragit ut på det nu i och med osäkerheten gällande elbilarna men det är på gång här framöver. Tanken är att vi ska möta dem i slutet av augusti. Anmälan för VM-teamen gällande elframtiden går ut nästa torsdag och efter det vet vi betydligt mer, berättar han.

Elbilarnas införande i VM-klassen från 2020 har diskuterats friskt bland både publik, deltagare och arrangörer. 

– Det är en stor del av förhandlingen, framförallt om det blir någonting. VMs framtid hänger på om det blir elbilar, det är helt klart. Sen finns det en ekonomisk aspekt i det hela, vi vet ju ingenting vad det innebär för oss och vad vi måste investera i. Det har varit mycket oklarheter så därför har det varit skönt att vänta, säger Christer Jönsson.

Han menar att det är två saker som kommer att avgöra om man tecknar ett nytt kontrakt. 

– I slutändan är det mycket den ekonomiska biten och sen är det kravbilden. Men jag är ganska säker på att vi löser det, säger Christer Jönsson.

Blir det VM-rallycross i Höljes nästa sommar? 


- Ja, definitivt, säger Christer Jönsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".