Omid Mohajer och Monica Sturegren
Omid Mohajer och Monica Sturegren står utanför det hus som ungdomarna har fått flytta in i. Foto: Elias Andersson/Sveriges Radio

Nu har de hemlösa ungdomarna fått flytta in i ett hus

1:38 min

Fredagseftermiddagens stora oväder gjorde att ett av de tält som användes av de hemlösa ungdomarna blåste bort. Nu har de fått flytta in i ett hus.

P4 Värmland har tidigare rapporterat om att det finns hemlösa ungdomar i Karlstad som ska gå gymnasiet till hösten. Det handlar om ensamkommande som hamnat mellan stolarna nu när de ska gå färdigt gymnasiet. Det ideella volontärnätverket Världen i Värmland har hjälp ungdomarna på flera sätt och fixade ett provisoriskt tält som ungdomarna kunde bo i. 

Men väderleken under fredagen ställe till det och tältet som fungerat som kök har blåst bort. Ett akut arbete att hitta någonting annat startade. På bara några timmar lyckades volontärnätverkets hitta ett hus för många av de ungdomar som behövt tak över huvudet. Monica Sturegren är glad över hjälpen.

– Det känns helt fantastikt, säger Monica Sturegren.

Monica Sturegren berättar att tältet inte har varit en optimal sovplats för ungdomarna. När gårdagens oväder gjorde att ett av tältet förstördes bestämde de sig för att de måste hitta ett hus. 

 – Inom loppet av ett par timmar har det löst sig. Handlingskraften hos privatpersonerna är helt fantastik, säger Monica Sturegren.

Omid Mohajer är en av ungdomarna som igår fick flytta in i huset och han är tacksam för den hjälp som de har fått. 

– Vi är jätteglada över att ha tak över huvudet. Jag är tacksam för de som hjälper oss. Nu kan vi sova och tänka på framtiden, säger Omid Mohajer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista