Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.
En jublande glad Mikaela Åhlin-Kottulinsky efter målgången på söndagen. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.

Åhlin-Kottulinsky: Konstigt om diskningen inte hävs

1:26 min

Efter att  ha segrat som första kvinna i ett STCC-lopp diskades Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Men hon och teamet tror att överklagan går igenom.

Det var först fullkomlig lycka i Seat-stallet efter PWR Racings lyckosamma söndag med heatseger för Daniel Hägglöf och med stallkamraten Philip Morin som tvåa i det första heatet.

I det andra heatet blev lyckan ännu större för teamet när Mikaela Åhlin-Kottulinsky som första kvinna vann ett heat i STCC. Men lyckan blev kortvarig.

Både Daniel Hägglöf och Philip Morin diskades efter att ha kört med felaktiga avgassystem i det första heatet. Lite senare kom också beskedet att Mikaela Åhlin-Kottulinsky diskats på grund av samma felaktiga avgassystem.

– Vi har överklagat och det kommer att ta tid innan klart besked kommer. Men vore jättekonstigt om inte beslutet hävs. Hur som helst var jag först över mållinjen och det vi gjorde är så stort, säger Mikael Åhlin-Kottulinsky som fortfarande är glad över sitt superlopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista