Tredelad bild: Ensamkommande i en dörröppning, text i en lagbok där det står Uppehållstillstånd, tomt klassrum i gymnasieskola.
Foto: Fredrik Sandberg/TT, Janerik Henriksson/TT, Stina Stjernkvist/TT.

Skola - men inget boende för flyktingungdomar i Arvika

1:36 min

De flyktingungdomar som kan omfattas av den nya gymnasielagen får fortsätta på gymnasiet i Arvika, men kommunen kommer inte att hjälpa till med boende. Det beskedet lämnade Arvika kommun idag.

I väntan på att den nya gymnasielagen prövas av Migrationsöverdomstolen väljer kommunerna att göra olika med skolstarten. Kommunerna gör också olika när det gäller att hjälpa ungdomarna med boende eller ej. På onsdagen kom besked att Kristinehamns kommun kommer att ordna boende åt de som behöver, och på torsdagen presenterade Arvika kommun hur man kommer att agera där.

– Vi ger inget stöd till boende för asylsökande unga vuxna, generellt. Men däremot får de som kan omfattas av den nya gymnasielagen gå på vår gymnasieskola. De har redan börjat, säger Per-Joel Sewelén, verksamhetschef för Lärande och stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".