Charlie Weimers talar på SD-möte. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Det var vid ett SD-möte i Motala som Charlie Weimers tillkännagav sitt partibyte. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Charlie Weimers om bytet till SD: "Mitt samvete har lett mig"

5:02 min

Det var när han tidigare i veckan bestämde sig för att rösta på Sverigedemokraterna, som Charlie Weimers också tog beslutet att lämna Kristdemokraterna för att bli medlem i SD. 

– Jag vill inte hyckla, säger han.

Charlie Weimers från Hammarö presenterades idag av Jimmie Åkesson som en av Sverigedemokraternas "tyngsta värvningar". Enligt Weimers är det migrationspolitiken som fått honom att byta parti.

– Det är en ödesfråga för Sverige och Europa, där har Sverigedemokraterna bäst politik, i mitt tycke, säger han. 

Hur ser du på Kristdemokraternas arbete i de frågorna?

Jag tycker att Kristdemokraterna har landat rätt i många frågor vad gäller islamismen, men partiets politik gällande migrationen - att man vill öka den - det kan jag inte ställa mig bakom.

Efter åren av arbete i Bryssel, för EU-parlamentarikern Lars Adaktusson, säger sig Charlie Weimers se flera frågor som måste flyttas till nationalstaterna för beslut där.

Sverigedemokraterna vill ju ha folkomröstning om ett utträde ur EU, ställer du dig bakom det?

– De flesta förslag som läggs i EU handlar om att mer makt ska till Bryssel. I ett sånt läge tycker jag att det är bra att fler länder säger ifrån och vill omförhandla Lissabonfördraget så att det blir tydligare markörer mot centralisering. Sedan får vi se om en sådan omförhandling kan äga rum och vad den kan ge.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista