Peter Kullgren (KD), kommunalråd i Karlstad. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Peter Kullgren (KD), kommunalråd i Karlstad. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Kullgren ny partisekreterare för KD

1:12 min

Karlstads förra kommunalråd, Peter Kullgren, valdes idag till ny partisekreterare för Kristdemokraterna. Kullgren har varit biträdande partisekreterare sedan maj 2017.

Peter Kullgren efterträder Acko Ankarberg Johansson som för några dagar sedan meddelade att hon beslutat att lämna posten som partisekreterare.

– Det är jättestort. Att vara partisekreterare innebär ju att man har en tung del i partiledningen. Jag är omåttligt stolt över det förtroende som Ebba och partiledningen visat mig, säger Peter Kullgren till P4 Värmland.

– Peter Kullgren har ett mycket stort förtroende i hela partiet och känner rörelsen utan och innan. Han har värdefulla erfarenheter från lokalpolitiken, vilket ger förståelsen för att politik måste omvandlas från ord till handling och göra skillnad i människors vardag. Som valledare har han lett partiet till en stor framgång, säger KD:s partiledare Ebba Busch Thor i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".