Världens barn P4 Värmland

Hanzala ordnade insamling till Världens barn

6:58 min

I helgen ordnade den palestinska kulturföreningen Hanzala på Kronoparken i Karlstad, en insamling till förmån för Världens Barn.

– Vi är en kulturförening som har ordnat den här aktiviteten med hjälp av Rädda barnen så att vi kan samla ihop pengar till Världens barn, säger Alaa Kanan som är en av dom som har hand om barn och ungdomsverksamheten i föreningen.

Och det var många barn som var med under aktiviteten där man bland annat fick rita teckningar.

– Det är jättekul och barnen blir glada. Många av de här barnen har varit med om kriget i Syrien och har levt som de barnen som man nu samlar in pengar till. De känner till krig och fattigdom och svåra situationen och därför kan berätta via teckningar hur man kan hjälpa eller vad man ska göra för Världens barn, säger Alaa Kanan.

– Jag har ritat ett hus där det har kommit en bomb på, så det har rasat. Och människorna på bilden ser ledsna ut eftersom de bodde i huset. Och även deras pengar var inne i huset så de blev fattiga. Och så är det en person i teckningen som har pengar och kläder som den ger till människorna, och då får de tillräckligt mycket för att bo i ett annat hus. Och då blir de glada igen, berättar Laila Bayat som var på plats på insamlingen till Världens barn på Kronoparken i helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista