Joanna Halvardsson, årets eldsjäl. Foto Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Joanna Halvardsson, årets eldsjäl. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.

Årets eldsjäl: "Får inspiration att fortsätta tjata"

1:32 min

Karlstadsbon och företagaren Joanna Halvardsson har utsetts till Årets eldsjäl av Samhall. Hon föreläser om sina egna diagnoser och ser priset som en bekräftelse.

Det regionala Visa Vägenpriset delas ut till personer som just visar vägen genom att se till att människor som står långt ifrån arbetsmarknaden på grund av funktionsnedsättningar får möjligheten till ett jobb.

Joanna Halvardsson, som själv har diagnoser inom bland annat autismspektrum, föreläser för företag och myndigheter om sin egen historia och om fördelarna som kan komma med att ha anställda med diagnoser, eller superkrafter, som Joanna kallar det. Att nu bli utsedd till Årets eldsjäl är en bekräftelse på att arbetet behövs, tycker hon.

– Jag känner ju att jag står och tjatar om samma saker hela tiden, att alla kan ha ett jobb på sina villkor och så vidare. Det är skönt att få bekräftelse på att jag gör nytta, och få inspiration att tjata lite till, säger Joanna Halvardsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista