Färjestad sänkte serieledarna

2:34 min

Ett Färjestad med dåligt självförtroende, dålig målproduktion och nästjumbo i SHL tog ett stort kliv framåt när man besegrade serieledande Linköping med klara 3-0.

Det var ett heltaggat Färjestad som kom ut på isen inför hemmapubliken när Linköping, serieledarna kom på på besök. Färjestad som startat säsongen blekt var nästjumbo i SHL efter fem matcher och hade föga imponerande målskillnaden 5-11 medan serieledarna hade hela 25-10, dock med två matcher mer spelade.

Men det var Färjestad som imponerade och inte bara vann matchen med 3-0. man vann också skottstatistiken med hela 34-12 och det mesta i duellväg och i närkamperna.

Stor hjälte var målvakten Markus Svensson som höll nollan för första gången och blev matchens lirare men han ville ändå hylla kollektivet.

– Det är jätteskönt att se laginsatsen idag. Vi går ut och är djäkligt bestämda från start tycker jag och gör en jättebra prestation över 60 minuter  så det är viktigt att vi fortsätter på det spåret och gör det hårda jobbet först så kan vi utnyttja vår skicklighet efter det men det hårda jobbet måste vara där kväll efter kväll.

Lite revansch blev det också publikmässigt då matchen lockade 6544 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista