IF Hellton Karlstad - Tyresö Handboll 22 - 31

Bakslag för Hellton i hemmapremiären

1:58 min

Det blev förlust för Hellton i hemmapremiären i Damallsvenskan. Bortalaget Tyresö drog fördel av hemmalagets många tekniska fel och kunde vinna komfortabelt.

Den succéartade avslutningen mot Eslöv i onsdags följdes upp av en spelmässig baksmälla i hemmapremiären mot gästande Tyresö. 

– Det är självklart jättesurt att förlora den här matchen. Det känns som att vi inte riktigt är där och det är synd, säger Johanna Westin Sjölund.

Nyblivna lagkaptenen Lotta Kulju deltog inte i matchen på grund av knäproblem och när pådrivaren Ida Holm förpassades till läktaren blev det en för kraftig uppförsbacke för Hellton-laget. Johanna såg dock ljusglimtar från sina unga lagkamrater.

– Tyvärr får Ida ett rött kort. Hon är en stor trygghet för många, men jag tycker att juniorerna som kommer in gör det jättebra, säger hon.

Nästa helg väntar Helsingborg på bortaplan. Vad måste ni göra för att komma tillbaka på segerspåret igen?

– Vi måste få tillbaka den "goa" känslan i laget och det tror jag att vi kan få på träningarna nu i veckan, säger Johanna Westin Sjölund.

Matchfakta:

IF Hellton Karlstad - Tyresö Handboll 22 - 31  (9-14, 13-17)

Målskyttar, Hellton:

Ida Holm 5

Stephanie Karlsson 3

Johanna Westin Sjölund 3

Emmy Hollsten-Skogman 2

Kristin Wiklund 2

Saga Woxlin 2 

Emma Wallin 2

Moa Henriksson 2

Selma Lundqvist 1

Publik: 275.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista