Militärtransporter påverkar trafiken i Värmland

1:21 min

En stor NATO-övning genomförs i Norge i slutet av oktober. Inför det sker flera transporter som påverkar trafiken i Värmland.

– Det är transporter med kolonner på cirka 10-15 fordon som trafikerar vägarna över Karlstad mot Arvika bland annat, säger Agne Gustafsson som är stabschef på militärregion Väst. 

Transporterna sker på måndagen och under mitten av veckan enligt Agne Gustafsson. Han kan inte säga exakta tider för när transporterna sker men uppmanar trafikanter att vara uppmärksamma.

– Man bör inte bryta en sådan här kolonn utan hitta tillfällen i så fall att köra om hela kolonnen, säger Agne Gustafsson. 

Trident Juncture genomförs 25 oktober till 7 november i delar av norra Norge och Norska havet utanför Trondheim. Totalt deltar cirka 40 000 soldater och sjömän från 30 länder. Försvarsmakten deltar med cirka 2 500 soldater och sjömän.

Källa: Försvarsmakten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista