Björn Goop segerrikaste kusk i Sverige

4:19 min

Björn Goop har tagit väldigt många segrar, 6 746 närmare bestämt. Och just den 6 746:e som kom igår var speciell. Den innebar att han gick om pappa Olle i antal segrar och nu har vunnit mest i familjen.

– Det är lite overkligt, det var inget man trodde när man började karriären, att man skulle komma så högt upp. Men det är jättestort faktiskt, det är det, säger Björn Goop.

Detta betyder att Björn Goop är sveriges segerrikaste kusk, vilket han ser som positivt.

– Det känns kul. Man drömmer ju om att vinna lopp och att det har blivit så många segrar var ingenting man kunde förutspå. Men jag har haft förmånen att få jobba med något som jag tycker är väldigt väldigt kul. Och brinner än idag för det också. Då är det ju lättare att vara iväg och tävla och resa så mycket som det krävs. För det krävs ändå att man kör mycket lopp. Men jag får jobba med min hobby och det är skitkul, säger Björn Goop.

Och visst hade han koll på att den här segern skulle innebära att ha skulle gå om sin pappa Olles antal segrar.

– Ja jag hade koll på det, jag blev påmind om det av ett antal personer de här sista dagarna. Men det är inte så att jag hade just fokus på att slå hans rekord, så har det inte varit. Det är mer det att det har varit så roligt att tävla och framför allt att vi kan jobba i lag och har väldigt kul tillsammans varje dag på jobbet. Och det är nog det som jag tycker är roligaste, säger Björn Goop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista