Ny ståltråd i Karlstad - två misstänkta jagades av polis

2:30 min

Två unga personer ertappades på bar gärning när de spände upp ståltråd i en korsning i området Lorensberg i Karlstad. Polisen sökte efter personerna med hundpatrull under tisdagskvällen, dock utan resultat.

Det var vid 20-tiden på tisdagskvällen som en förbipasserande upptäckte att två unga killar häll på att spänna en ståltråd mellan två lyktstolpar.

– Han tilltalar de här två unga killarna och säger till dem att låta bli det där. Han möts av några svordomar och sen försvinner de hastigt från platsen, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Polisen misstänker att det är de två personerna som också är skyldiga till de senaste fallen av ståltråd som spänts över cykelbanor och gångvägar i Karlstad.

– Det ligger i den riktningen att det är de här som har spänt upp trådar på andra ställen i området, säger Tommy Lindh.

Inte mindre än fyra gånger har ståltrådar hittats uppspända över gång- och cykelvägar vid Sundstabadet, Sundstatjärn och parkeringshuset Duvslaget.

Ståltrådarna har satts i brösthöjd och tilltaget i de fallen utreds som försök till misshandel.

Tisdagskvällens observation har gett polisen ett signalement att gå på, men Tommy Lindh på polisen menar att det är alldeles för svagt för gå ut offentligt med för tillfället.

– Vi jobbar med flera patruller och hundförare för att komma till stånd med ett gripande. Det här är något vi måste få stopp på med alla medel så vi har bra med resurser. Vi vill ju ha allmänhetens hjälp i de här ärendena och det är berömvärt att den här personen ringer till polisen omedelbart, säger Tommy Lindh på polisen.

Vid klockan 00.20 natten mot onsdag uppger polisen för P4 Värmland att sökandet avslutats och ingen kunnat gripas.