Den avspärrade brottsplatsen nära kyrkogården i Filipstad. Foto: Gustav Jakobson/Sveriges Radio.
1 av 2
Den avspärrade brottsplatsen nära kyrkogården i Filipstad. Foto: Gustav Jakobson/Sveriges Radio.
Rickard Setterman, polis vid avspärrningen av den misstänkta brottsplatsen i Filipstad. Foto: Gustav Jakobson/Sveriges Radio.
2 av 2
Polisens insatschef Rickard Setterman vid brottsplatsen i Filipstad. Foto: Gustav Jakobson/Sveriges Radio.

Man anhållen för misstänkt mordförsök vid kyrkogård

2:46 min

En man i 30-årsåldern har nu anhållits, misstänkt för mordförsök efter bråket vid kyrkogården i Filipstad i eftermiddags. En man i 50-årsåldern fördes till sjukhus med en bukskada.

Det var vid 13:30-tiden på fredagen som polisen fick larm från flera vittnen om att två män bråkade med varandra, möjligen beväpnade med stickvapen. En person ska sedan ha gått ifrån platsen.

En misstänkt man anträffades senare på en ort utanför Filipstad. Mannen, som har skador på sina armar, är gripen. Efter att ha undersökts för sina skador på sjukhus fördes han på fredagskvällen till polishuset för förhör. Han anhölls senare under kvällen av åklagare.

Den andra mannen som var inblandad i bråket, en man i 50-årsåldern, har förts till sjukhus med ambulanshelikopter med skador i buken. Polisen uppger att mannens tillstånd är allvarligt, men stabilt.

Enligt polisen ska det utredas om båda de inblandade personerna kan misstänkas för brott.

Ett relativt stort område vid Kyrkviken, nära kyrkogården, har spärrats av. Där genomfördes under fredagseftermiddagen den tekniska undersökningen av platsen.

– Vi brukar göra en ordentlig avspärrning. Det kan vara av olika anledningar, det kan vara att man inte riktigt har grepp om var det kan ha varit eller att det kan finnas brottsverktyg eller liknande i anslutning. Men man tar ofta till ett rejält område och sedan krymper man det om behov finns, sa polisens insatschef Rickard Setterman till P4 Värmland vid 17-tiden på fredagen.

Vad söker ni på plats nu?

– Det kan vara allt från föremål, vapen eller olika former av blodspår och liknande.

Vad kan du säga om händelseförloppet?

– Jag kan inte säga mer än att det har varit en allvarlig våldsanvändning på platsen, och det är det vi utreder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".