Nioårige William Nygren. Foto: Privat.
1 av 2
Nioårige William Nygren har lämnat ett e-förslag där han vill att Karlstads kommun ska bygga en trampolinpark. Foto: Privat.
Flera personer i en trampolinpark i Malmö. Foto: Emil Langvad/TT arkiv.
2 av 2
Så här kan det se ut i en trampolinpark, i det här fallet i Malmö. Foto: Emil Langvad/TT arkiv.

Nioårige William hoppas på trampolinpark i Karlstad

3:17 min

Karlstad behöver en trampolinpark, tycker nioårige William Nygren. Därför skrev han ett e-förslag till kommunen. Nu har förslaget fått så många underskrifter att det ska tas upp i kultur- och fritidsnämnden.

Det finns för lite att göra i Karlstad och det behövs mer roliga aktiviteter, anser William Nygren, som därför föreslås att kommunen satsar på en trampolinpark.

Han har själv varit på trampolinparker i andra städer, och hoppas nu få en anläggning att studsa i på hemmaplan i Karlstad.

– Det är lite långt att åka till Örebro eller Stockholm, säger William till P4 Värmland.

Vad är så roligt med trampoliner och studsmattor?

– Man kan göra coola volter.

E-förslaget som han lämnade in till kommunen för ett par veckor sedan har redan fått 55 underskrifter. Därmed klarar förslaget den gräns på 50 underskrifter som gäller för att det ska gå vidare till politikerna i en nämnd, i det här fallet kultur- och fritidsnämnden.

William hoppas att hans förslag ska övertyga politikerna.

– Ni måste bygga en trampolinpark. Så att folk inte sitter inne, att man kan åka och göra aktiviteter.

Alla e-förslag ligger ute på Karlstads kommuns webbsida i tre månader för att samla underskrifter. Williams förslag ligger där till slutet av december, och därefter ska ärendet beredas av tjänstemännen på kultur- och fritidsförvaltningen innan politikerna i nämnden får ta ställning till det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista