Fotograf Madeleine Forsgren står framför sina fotografier.
Madeleine Forsgrens utställning består av porträtt av Lerins lärlingar. Foto: Malin Björk /P4 Värmland Sveriges radio

Lerins lärlingar i porträttutställning

1:51 min

Idag öppnar Madeleine Forsgrens fotoutställning "Man är inte sin diagnos, man är sin personlighet" på konsthallen Sandgrund Lars Lerin i Karlstad.

Utställningen visar porträtt av personer som deltog i programmet Lerins lärlingar.

 – Jag vill att personerna jag fotograferat känner att de duger precis som de är, att de är accepterade och ska tycka om sig själva, säger Madeleine Forsgren.  

Porträtten hänger på olika nivåer, i grova snören, allt man inte ska göra, säger Madeleine. Men den röda tråden är tydlig i utställningen och ger betraktaren möjlighet till en stunds eftertänksamhet. För med fotografierna kommer citat.  

Ett av Madeleines favoritcitat är "Att vara annorlunda men ändå vara stolt över det". Alla citaten har de som är porträtterade själva sagt under fotograferingen.

– Jag hoppas att besökaren tar med sig att det är ok att vara annorlunda och att man får vara den man är, säger Madeleine Forsberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista