Petter Solberg under rallycross VM i Höljes 2018. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Petter Solberg under rallycross-VM i Höljes 2018. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.

Motorsport är Värmlands nationalsport

2:10 min

I en omröstning i sociala medier röstade en stor majoritet av P4 Värmlands följare för att det var motorsporten som skulle utnämnas till länets nationalsport.

I helgen korades ishockey till Sveriges nationalsport av Radiosportens lyssnare. Men vilken är egentligen Värmlands nationalsport? 

På vår Facebooksida hjälpte nästan 200 av våra följare till med att hitta vilken sport som definierar Värmland. Det kom in många olika förslag som du kan läsa om här i tråden. Men det var motorsporten som fick överlägset flest röster. 

– Jag förstår det och det är kul att höra, säger Dennis Rådström, silvermedaljör i JVM i rally 2018. 

Han tycker inte att det är så konstigt att det är motorsporten som är mest populär. 

– Det finns många förebilder och idoler som har gjort det bra och som kommer härifrån och vi har bra underlag för att utöva sporten med alla fantastiska klubbar som finns och näringslivet som stöttar oss, säger han.

Dennis Rådström har själv inspirerats av flera värmländska motorsportstjärnor. 

– Både Pontus Tidemand och Johan Kristoffersson har gjort att jag satsar så högt som jag gör nu på senare tid men även farsan som har varit i motorsporten. Jag föddes ju in i det, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista