Kött som styckas. Foto: Lise Åserud/TT.
Foto: Lise Åserud/TT.

Misstänkt köttfusk i Årjäng

1:24 min

Årjängs kommun och Livsmedelsverket utreder nu ett företag i kommunen för otillåten försäljning av kött.

Hur mycket kött och köttprodukter företaget hanterat och sålt är inte klarlagt, men Årjängs kommun och Livsmedelsverket misstänker att det är betydligt mer än företaget uppgivit.

Britt-Marie Öjstrand, bygg- och miljöchef vid Årjängs kommun, säger till TT att företaget är registrerat som gårdsförsäljning, men verkar ha bedrivit en större verksamhet, som borde ha tillstånd från Livsmedelsverket.

Företaget misstänks även för att ha märkt sina produkter med godkännandemärkning utan tillstånd.

– Det här betyder inte alls att köttet är dåligt men det ska finnas en kontroll på vad man gör, berättar Britt-Marie Öjestrand, bygg- och miljöchef på Årjängs kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".