Startar podd för att ge föräldraskapstöd

1:41 min

Alla kommuner har i uppdrag att ge föräldraskapstöd till kommunens invånare. Kristinehamns förebyggarenhet genomför det här uppdraget på ett nytt sätt här i Värmland.

I Kristinehamn vill man ge föräldraskapstöd till kommunens invånare genom en podd som startar idag. Fokus ligger på att nå föräldrar som har tonåringar.

– Vi vill öppna upp samtalet kring föräldraskap och det vill vi göra på så många olika sätt som möjligt, säger Johanna Pettersson Östlund som är familjecoach och socionom.

Vad har ni för teman på de olika avsnitten?

– Det är lite allt möjligt. Vi försöker ta upp sådant som tonårsföräldrar brottas med. Det är mycket vardagssaker. Till exempel hur man ställer en  fråga till sin tonåring och hur man umgås tillsammans. Men även hur man kan tänka kring beröm och bekräftelse, förklarar Klara Tufvesson som är folkhälsoutvecklare.

– Vi vill heller inte bara vara besserwissrar själva, utan vi vill skapa det här samtalet. Varje familj och ungdom är unik och det finns inget facit för det här, så vi vill skapa samtalet som kanske kan leda till en förbättring, säger Johanna Pettersson Östlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista